оферти | хотели | Ѕългари€ | транспорт | търсене | информаци€ | организации | форум | за нас  
“уризъм Ѕългари€
search
»нформаци€
“ърсене по ключова дума
“уризъм и настан€ване в
месец
година

Ќазвани€ на местата за настан€ване
ƒата: 2006-03-14

 ак да изберем хотела, в който искаме да прекараме ваканци€та си?  акво се крие зад названи€ от рода на Long Beach Garden Hotel&SPA?

B&B, пансион

Ќай-често тук става дума за частна къща, където живее и собственикът. ¬ цената се включва легло и закуска. ѕансионите най-често не приемат повече от 6 човека накуп и н€мат звезди. » по тази причина са доста непредсказуеми - може да имате късмет с уютно м€сто, при€тни хаз€и и вкусна закуска, а може и да н€мате. ѕопитайте специално дали вс€ка ста€ има душ и тоалетна или са общи за етажа. “ези недостатъци, разбира се, се компенсират от цената - в пъти по-ниска от хотелите.

Guest House

Guest House, или "къща за гости" е по-високата категори€ на пансионите. —таите за гости са между 4 и 10 и заемат ц€лата къща. »ма обслужващ персонал. Ќапоследък на входовете им могат да се вид€т и звезди. —анитарните възли са отделни за вс€ка ста€.

Hostel

≈втини градски общежити€, където душовете са общи, а в стаите сп€т между 2 и 20 човека на двуетажни легла. ѕон€кога стаите даже не са разделени на "мъжки" и "женски". ќсобено попул€рни са сред младежите, защото срещу 10-15 евро във вс€ка европейска държава могат да сп€т и закусват скромно, и то често в центъра на града. ¬ хостелите обаче има строги правила - не можеш да се мотаеш там през ден€, докато чист€т, вечерта в определен час се гаси осветлението, забранено е пушенето и алкохола. ¬ общата гостна има телевизор и компютър с интернет връзка.

Lodge

√радски хотел, който обичайно е близо до големите автомобилни трасета. √остите остават тук за една-две нощи и получават нужното за целта - чисти чаршафи и душ. ќбичайно не предлагат закуска. ѕлащаш фиксирана сума за ста€, независимо колко хора ще сп€т в не€ (естествено не повече от леглата).

Inn

¬ началото така са наричали стаите, които са били в пристройки към баровете и са имали прозаично предназначение - ако клиентът се запие така, че да не може да се прибере на два крака, се полага в ста€та. –азбира се, н€кои вериги отдавна са надживели връзката с баровете - Holiday Inn например. ќбичайно обаче ресторантът и барът на inn-а са отворени за всички, стаите са чисти, а закуските - топли и вкусни.

Small Hotel

—лед като в името фигурира думата хотел, то на фасадата обезателно ще има звезди. Small (малък) предполага, че стаите са не повече от 20. Ќе очаквайте басейн или тенис-корт. “очно липсата на подобни съоръжени€ пречи на малките хотели да получат повече звезди. »ма малки хотели с отлично обслужване и услови€.

Resort Hotel

Ќаличието на думата resort (курорт) подсказва за по-големите размери на хотела и наличието на спортна и развлекателна инфраструктура. “ова гордо име се носи от хотели с 4 и 5 звезди (в јзи€ и с 3 пон€кога), които са разположени на брега на морето или в друг тип курорти. »де€та е да има услови€ клиентите да почиват вътре в хотела, без да им се налага да припкат наоколо в търсене на развлечени€. «атова в ризорта има гол€м басейн (или н€колко), сауна, фитнес, тенис-корт, дискотека и миниклуб за деца. ¬ зависимост от хотела може да има голф-игрище, школа по дайвинг, площадка за скуош и други атракции за пълноценна почивка.

Holiday Village

¬ превод - ваканционно селище. ƒумата village може да се срещне в названи€та както на хотели от по-нисък ранг, така и на луксозни. ѕри последните даже има градаци€: HV-1 съответства на 5*, HV-2 - на четири. ўе ви предложат настан€ване в бунгало, оборудването на което зависи от категори€та, но като ц€ло не е луксозно. «а сметка на това територи€та на селището е огромна, анимаци€та - силна, развлечени€та - интересни и ориентирани към семействата. ќтдел€ се специално внимание на децата.

SPA

ќбичайно в названието фигурират два термина Resort&SPA - това означава, че в хотела има гол€м —ѕј център. “ой използва съвременни или традиционни методи за въздействие върху лицето и т€лото на основата на минерална вода. Ќа запад —ѕј хотелите са доста скъпи. ѕредлагат се и куп други развлечени€.

Self-Catering Apartments

“ова са апартаменти - спални, дневна зона и кухненски кът, където има поне хладилник, микровълнова и посуда. ¬ по-луксозните ще намерите напълно оборудвана кухн€ с пералн€ и ми€лна машина. Ќ€ма обслужване. —ами си готвите и чистите. јпартаментите са от различна категори€ и са по-евтини в сравнение с хотелите.

Aparthotel (или Serviced Apartments)

“ова също са апартаменти, но обединени в гол€м корпус тип хотел. “ук има обслужване и основна инфраструктура като басейн, бар, ресторант.

Beach Hotel

—амата дула вeach (плаж) предполага, че хотелът е разположен на първа лини€ до морето.

Garden Ќotel

Garden (градина) предполага, че хотелът може би се намира в зелена територи€. — редки изключени€ тези хотели са на втора или трета лини€ от морето.


ѕечат на офертатаѕечат