оферти | хотели | Ѕългари€ | транспорт | търсене | информаци€ | организации | форум | за нас  
“уризъм Ѕългари€
search
»нформаци€
“ърсене по ключова дума
“уризъм и настан€ване в
месец
година

ƒобрите кремове срещу слънце със специален знак
ƒата: 2006-05-17

 ачествените лосиони се нанас€т лесно и попиват бързо

—пециален знак ще отличава качествените кремове и лосиони срещу слънце от останалите. ¬ече е разработен специален стандарт за производството на този вид продукти. “ой изисква кремовете срещу слънце да защитават еднакво срещу двата вида ултравиолетови лъчи. ѕовечето от препаратите, които се ползват в момента, паз€т от лъчите тип ¬, но не са ефикасни срещу тези от тип ј. “е обаче са по-опасни€т вид. ¬од€т до алергии, тежки изгар€ни€ и дори рак, защото проникват до най-дълбоките слоеве на кожата за разлика от UVB, които увреждат само повърхността й. —тандартът ще започне да се прилага от най-добрите козметични компании още от следващата година. ¬ момента е въведен само от най-реномираните козметични компании.

“ова, че на опаковката пише определен съпротивителен фактор, дори и най-силни€, не е гаранци€ за добра защита, защото той показва само защитата срещу опасните лъчи тип ¬, об€сн€ват лекарите. «атова ≈вропейската козметична и парфюмерийна асоциаци€ е одобрила и препоръчала на членовете си да прилагат специален стандарт за качество на слънцезащитните продукти. “ой е дело на д-р ’айнер √ерс-Ѕарлаг, ръководител на лаборатори€та за слънчева защита в Beiersdorf, ’амбург. ќсвен защитата от UVB лъчите той предлага и също толкова силна защита от UVA. ≈вропейската комиси€ също ще изисква прилагането на този критерий от следващата година, съобщи колегата на изобретател€ д-р ћартин Ўугър. ƒо две-три години се очаква всички продукти, които са изработени съобразно този критерий, да имат специален отличителен знак.

—ъздаването му ще се отложи малко, защото всички компании тр€бва да го харесат.
ƒотогава хората ще тр€бва да избират кремовете срещу слънце не само по външни€ вид на опаковката и цената, но и да четат внимателно това, което пише на етикетите. ƒобри€т крем срещу слънце има еднаква защита както срещу UVB, така и срещу UVA лъчите, съветва д-р Ўугър. Ќе е задължително кремът да е лепкав и мазен, за да осигур€ва добра защита. “очно обратното, качествените слънцезащитни лосиони са при€тни за кожата, нанас€т се лесно и попиват бързо. “е обаче тр€бва да се нанас€т 20-ина минути преди излагане на слънце и да се поднов€ват периодично. ¬ажно е човек да определи и съпротивителни€ фактор на крема срещу слънце, който най-добре подхожда на типа на неговата кожа.  олкото по-светла е кожата, толкова по-висок тр€бва да бъде и съпротивителни€т фактор на лосиона срещу слънце.  олкото и силен да е кремът обаче, той н€ма да ви защити, ако останете ц€л ден на плажа. »зб€гвайте слънчевите бани в най-горещите часове на ден€ и не забрав€йте шапката.

«адължително подберете по-висока защита за кожата на лицето и не забрав€йте да нанесете крем и върху устните и ушите.

ƒесет съвета за здравословен тен

1.  ожата може да се защитава сама от слънцето само за известен период от време. “ози период може да бъде увеличен с подход€щи слънцезащитни продукти. ¬ажно е да изберете подход€щи€ продукт в зависимост от типа на вашата кожа и времето, което ще прекарате на слънце. ѕродуктите с по-висок фактор защитават кожата по-дълго време от тези с по-нисък фактор.

2.  акво количество крем да използваме - 1 чаена лъжица за лицето, 9 чаени лъжици за т€лото.

3. Ќека кожата ви свикне постепенно със слънцето, изб€гвайте слънчевите бани по обед.

4. Ќанас€йте отново слънцезащитни€ си продукт след излизане от басейна или сушене с кърпа.

5. ћалките деца не тр€бва да бъдат излагани директно на слънцето - никакво обедно слънце, бебетата не се излагат на слънце през нито един период от ден€, задължително поставете шапка на главата

6. «ащитете очите си със слънчеви очила.

7. јко имате слънчево изгар€не, не се излагайте на слънце на следващи€ ден.

8. Ќе използвайте грим, парфюм или дезодорант по време на слънчеви бани - това може да причини кожни раздразнени€ и алергии.

9. ѕийте много вода.

10. Ќе забрав€йте да защитите кожата на устните си


ѕечат на офертатаѕечат