оферти | хотели | Ѕългари€ | транспорт | търсене | информаци€ | организации | форум | за нас  
“уризъм Ѕългари€
search
»нформаци€
“ърсене по ключова дума
“уризъм и настан€ване в
месец
година

 ак да предпазим багажа си при пътуване със самолет
ƒата: 2011-10-25

ѕо данни на медийната група RTL съобщи, че бро€т на откраднатите или изгубени багажи по летищата се е увеличил с 40 % за последните 4 години, позовавайки се на данни на една от най-големите застрахователни компании в Ѕелги€. ѕрез 2010 г. по летищата са изгубени над 20 милиона пътнически чанти.

≈то н€кои много полезни съвети, които дава онлайн туристическа агенци€ eSKY.bg на своите клиенти при пътуване със самолет и чието съблюдаване намал€ва до минимум шанса да попаднем в тази непри€тна статистика.

ƒвойна проверка: Ќе тр€бва да се притесн€ваме да помолим служител€ на летището, който обслужва багажа ни, да провери информаци€та, въведена на етикета върху багажа, преди той да се отправи към поточната лини€. “ова е изключително важно правило, особено ако имаме свързващ полет, тъй като невинаги пътническите чанти са изпращани директно към дестинаци€та ни. “ака може да се наложи сами да вземем багажа си още при първото прекачване и после да го чекираме отново. Ќай-добри€т начин да разберем дали това е така, е да се уверим на м€сто, провер€вайки етикета.

ƒостатъчно €сно обозначаване:  лючът към това е да поставим картички с имена, адрес и телефон на багажа си както във външни джобчета, така и във вътрешни. ¬ъв вътрешността на багажа си можем да сложим и информаци€ за пътуването Ц така служителите от летището ще зна€т накъде да насочат багажа, в случай че не могат да се свържат с нас.

ƒокументиране на багажа: ћожем да заснемем съдържанието на багажа и самата чанта или куфар. “ова ще ни помогне както при идентифицирането на багажа, ако той изчезне, така и при пред€в€ване на претенции за повреден или липсващ багаж.

ћахнете всичко излишно: ѕреди да чекираме багажа си е добре да махнем вс€какви стърчащи и вис€щи от него неща, за да избегнем опасността те да се откъснат или да причин€т зас€дане на багажа.

–анно пристигане:  огато чекираме багаж в рамките на 30 минути преди часа на излитане, има много гол€ма веро€тност той да не стигне до самолета.

Ѕагажът тр€бва да се отличава: ƒали ще си купим нов раиран куфар или н€колко многоцветни стикера, с които да украсим стари€, н€ма значение. ¬ажното е да направим багажа си забележим и различен от всички останали, почти еднакви черни или сини пътнически чанти. ѕо този начин ще ни е много по-лесно да го отличим на багажната лини€, а в случай на загуба, ще е много по-лесно разпознаваем от служителите на летището.

¬ заключение, един от най-сигурните начини да се подсигурим, че единствените неща, откраднати по време на пътуването ни, ще са прекрасните мигове, които ще отнесем у дома, е да се застраховаме.  апка превенци€ е равна на килограм мерки, които следват след като нещо вече се е случило. ≈то защо, застраховката е едно от най-важните неща, с които тр€бва да се сдобием, преди да потеглим на път, съветват от eSKY.bg.  акто по отношение здравето си, така и по отношение на вещите си.

–адослава ƒобрева
тел: 02/ 491 88 37
√лобул: 0893 302 998
поща:
radoslava.dobreva@esky.bg


ѕечат на офертатаѕечат