оферти | хотели | Ѕългари€ | транспорт | търсене | информаци€ | организации | форум | за нас  
“уризъм Ѕългари€
search
»нформаци€
“ърсене по ключова дума
“уризъм и настан€ване в
месец
година

¬аши€т туроператор не тр€бва да е вече јква “ур!
ƒата: 2011-12-07

—лед като јлма “ур се срути на пазара и лиши клиентите си от възможността да получат дори обезщетение, друг гол€м туроператор отрав€ бавно бизнеса - јква “ур.

јква “ур са гол€м туроператор, с малък професионализъм.
«ащо ?  акво е професионализмът ? Ќа първо м€сто Ц ќ“√ќ¬ќ–Ќќ—“ към клиенти и доставчици.

≈то накратко и доказателствата по случа€.

ѕолучихме покана за участие в инфотур, организиран от јква “ур за о-в Ѕали. ¬ самата покана подробно б€ха описани услови€та за него, като беше казано и начина придвижване на групата от —офи€ до »станбул, а именно с бус, с личен транспорт или със самолет, разбира се за сметка на участниците. Ќашите хора предпочетоха пътуването от и до »станбул със самолет. ≈то и стъпките, които ние предприехме:

 1. ѕотвърдихме участието на двата човека.
 2. “е платиха с кредитни карти в офиса на јква “ур, като станаха по този начин осми поред в списъка за инфотура.
 3. Ќа 5 октомври от јква “ур ни потвърдиха датите и часовете на полетите Ц заминаване на 19 ноември и връщане на 28 ноември от »станбул. ѕосъветваха ни преди да закупим самолетните билети —офи€ Ц »станбул Ц —офи€, да се свържем с турските авиолинии и да проверим дали н€ма да има пром€на в разписанието, за да не възникне проблем с отпътуването/връщането от/до остров Ѕали.
 4. Ќа 21 октомври, в 9.00 часа, изпратихме писмо до јква “ур, с което питаме дали н€ма пром€на в датите за инфотура.
 5. Ќа 21 октомври, в 9.30 часа, разговар€хме с ћарина от јква “ур, дали е получено писмото и дали може те да издадат билета като един Ц —офи€ - »станбул -  уала Ћампур - ƒенпасар и обратно. ќтговорът беше, че билетите не могат да се издадат като един, което обезмисл€ше т€хното издаване от јква “ур. Ќие тр€бваше да си подсигурим билетите само от и до »станбул/—офи€, което и предприехме. ѕомолихме ги писмено, отново, за потвърждение, защото резерваци€та за самолетните билети беше на опашка и тр€бваше да бъдат издадени в рамките на ден€.
 6. Ќа 21 октомври, в 9.59 часа, вид€хме през емейла, че нашето писмо е прочетено и толкова.
 7. Ќа 21 октомври от 11.00 до 16.30 часа имахме поне десет обаждани€ и разговори с ћарина (телефонната разпечатка ще покаже колко са те на брой), с молба, да ни бъде даден отговор и получавахме едно и също обещание: Д¬ рамките на ден€ ще ви информираме.  олежката е в среща и не може да говориФ. ¬ рамките на работното време на този ден не получихме нито устен, нито писмен отговор.
 8. Ќа 24 октомври получихме отговор, че пътуването се отлага поради гол€м международен конгрес/изложение и че ще ни бъдат възстановени само средствата за инфотура, без стойността на самолетните билети от —офи€ до »станбул и обратно за съответните дати на инфотура.

“ака, на практика, јква “ур се опитва да ни ощети със средствата за самолетните билети, както и за пропуснатите други ползи и нанесени вреди, за периода на инфотура (б€ха мобилизирани допълнително хора в офиса, които да замест€т пътуващите, а тези, които тр€бваше да пътуват, си пуснаха молби за отпуска и пр.). ≈то затова, см€таме, че колегите от јква “ур не са професионалисти и не са коректни партньори. Ќещо повече, сами€ факт, че по същото време ще се организира международен конгрес/изложение показва, че сами€ инфотур е измислен проформа, с цел набиране на средства, с €сното съзнание, че те ще бъдат върнати, но с тези средства да бъдат ДзапълнениФ други дупки в дружеството или най-малко, от т€х да се ДдокараФ допълнителен доход, например от лихви от срочен депозит в банката или от други финансови сделки.

¬сички знаем, че дори за селски€ събор в ћало Ѕучино, информаци€ има поне една година по-рано!!! ƒаже и хипотетично, јква “ур, ако са знаели, най-малкото щ€ха да да кажат: Д олеги, имаме проблем! ћол€, да изчакате!Ф

≈то и стъпките, които предприемаме срещу јква “ур:

 1. ўе заведем съдебен иска за нанесени материални и нематериални щети от действието и бездействието на јква “ур.
 2. ўе сезираме прокуратурата, защото имаме съмнение, че се работи с парите на клиентите. ѕриемете, че имате 50 туриста х 2 000 лева = 100 000 лева, които ги използвате за срочни депозити, финансови сделки и т.н. ¬ последствие им казвате, че пътуването отпада и им възстанов€вате парите, след 3-4 месеца, като реализирате приходи от съвсем други сделки.  ато приключим с Ѕали, об€в€ваме пътуване до ћавриции, Ўри Ћанка и други дестинации от рода Длапни шаранФ. ўе поискаме информаци€, колко от т€х са реализирани, какви са предварителните договори, какви са плащани€та, къде са сто€ли тези пари и т.н.
 3. ўе изпратим съответно информаци€ до ћинистерство на туризма и  омиси€та за защита на потребителите и ƒјЌ—, съгласно новото законодателство да информираме за сделки, които ни изглеждат съмнителни.

 

”важаеми колеги,

¬ връзка с изчистване на сектора от вс€какъв род от подобни ДпрофесионалистиФ и с цел създаване на доверие в клиентите ни, молбата ми е да изпратите това писмо на още поне 10 ваши при€тели. —ъс сигурност н€ма да ги направите по-щастливи, но ще им спестите нерви и проблеми с јква “ур. ѕомогнете това писмо да получи широка гласност.

Ќа днешна дата 07.12.2011 г. парите, платени за инфотура, ни б€ха възстановени, без стойността на самолетни€ билет.

ћежду другото, когато б€хме в техни€ офис, ги попитахме Дƒа не стане като с јлма “ур?Ф отговорът беше ДЌе ни сравн€вайте с тези мошеници, защото ние сме јква “ур!Ф

»зводите си ги направете сами, уважаеми колеги!

»скрено ваша,

јлбена ѕавлова

“ур 4 ‘ън - туроператор и туристически агент є 05613./2006 год.
TOUR 4 FUN LTD
Tour operator & tourist and travel agent
License 05613
Bulstat 120586415
1202 Sofia, Bulgaria
50 G. S. Rakovski Str.
Phone: +359 2 944 25 02
Mobiltel: +359 888 210 036
Vivacom: +359 878 530 331
URL: tour4fun.net


ѕечат на офертатаѕечат