оферти | хотели | България | транспорт | търсене | информация | организации | форум | за нас  
Туризъм България
България

За всички, които обича заобикалящата ни жива природа


Днес, забързани в ежедневието си, често забравяме, че сме част от живата природа. Но тя е реалност, при това най-интересната и най-загадъчната от всичко съществуващо на Земята. Въпреки многобройните технически открития на земната цивилизация, човекът е преди всичко живо същество, неделимо свързано с организмовия свят, населяващ нашата планета. Именно затова любовта към природата е заложена дълбоко в неговата същност.

Подрастващите - най-необременените и и правещи първите си стъпки към познанието, голямото любопитство и интересът към животните, растенията и околния свят са напълно обясними. Дори Слънцето, камъка, водата, Луната те възприемат като нещо одушевено, обвито в тайнственост, идващо от дълбините на сътворението. Чувството на любов към природата и живота при децата е неподправено, истинско и силно изразено. При тях необходимостта от пряк контакт с живата природа е нещо съвсем естествено. Това усещане се запазва и когато те станат по-големи. Тогава емоциите, породени предимно от любопитството, отстъпват място на по-дълбок познавателен интерес.

Този раздел е написана за всички, които носят в себе си чист и неподправен поглед към света. За всички, които обичат заобикалящата ги жива природа - от красивите като цветя пеперуди до многовековните столетни дървета. За тези, които се интересуват изобщо от природните закони и искат да научат нещо повече за тях. Представяме само за малка част от обитателите на природата и начините да ги доближим до себе си, за да ги наблюдаваме и изучаваме. За да се грижим за тях и да им се радваме, за да ги обичаме и разбираме. Природата около нас е значително по-богата и многолика. Затова използвайте всеки възможен миг за наблюдение и изследване сред нея. Наблюденията на открито допълват и продължават започнатите опити в къщи да опознаем и разберем живия свят наоколо. Защото общуването с природата и нейните обитатели в естественото им състояние не може да бъде заменено с нищо. Ако сте го усетили и се стремите към това, вие наистина вече сте станали природолюбители.

Материалите са предназначени да започне вашия диалог с природата. Защото той е нужен на всички, за да разберат по-добре света около себе си, а може би и самите себе си.Форум на пътешественика 8 мнения


Изпрати на приятел Изпрати на приятел
TourismBulgaria.com предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.
Туризъм и настаняване в