оферти | хотели | България | транспорт | търсене | информация | организации | форум | за нас  
Туризъм България
Широка поляна
п.к. 4850 тел.код 03553

Подгответе автомобила за пролетта


Какво да правим с автомобила си, когато времето се затопли? Прочетете съветите на Пътешественик, защото практически са валидни за всички коли.

На първо място е цялостното почистване на автомобила. То е важно за отстраняването на остатъците от солта на пътя, използвана за разтопяване на снега. Уверете се, че са добре почистени всички места под автомобила и вътрешната част на арките на колелата. Солта е агресивна субстанция и ако не бъде отстранена, може да доведе до корозия и следователно до скъпи ремонти след няколко години. Пясъкът от пътя може да повреди боята на каросерията. Ако това се случи, е необходима незабавна поправка на засегнатите зони.

Както пролетно време почистваме основно домовете си, така е време да се погрижим и за интериора на автомобилите си. Вследствие на продължителната употреба на отоплителната и вентилационната система вътрешната страна на предното стъкло е покрито с мръсен слой. Този слой може да се превърне в истински проблем за безопасността, защото съществува голям риск от загуба на видимост при попадане на директна слънчева светлина върху стъклото.

Солта от пътя, влагата и праха, които внасяме в автомобила заедно с обувките си, могат да предизвикат неприятна миризма в купето. За да предотвратим миризмите, трябва да почистваме от време на време стелките на пода. През зимните месеци ледът на предния прозорец е "взел своя данък" от перата на чистачките. Нов чифт пера ще ви помогне да имате по-добра видимост. В същото време трябва да проверите дали гумените уплътнения на прозорците и вратите са в добро състояние.

Пролетта също така е отличното време за истинско почистване. Изхвърлянето на всички неща, които търкаляте в багажника си, но никога не използвате, ще се отрази благоприятно и на джоба ви. Пренасяните ненужни вещи увеличават теглото на автомобила и респективно разхода на гориво. Между другото - багажниците за ски на покрива също увеличават драстично разхода на гориво.Форум на пътешественика Няма мнения


Изпрати на приятел Изпрати на приятел
TourismBulgaria.com предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.
Туризъм и настаняване в